Om Michael Stausholm

Michael Stausholm er stifter af Sprout, der står bag verdens første blyant, som kan plantes og spire til krydderurter, grønsager og blomster. Ideen med Sprout blyanten er at plante den, når den er for lille til at skrive med og dermed give den et nyt liv. Sprout har siden sin start i 2013 solgt over 30 millioner plantbare blyanter til over 80 lande fra hovedkontoret i Danmark.

I år har Sprout lanceret den første plantbare makeup pencil: Sprout Eyeliner. Den er lavet ud fra naturlige ingredienser og indeholder ikke mikroplast. Endvidere er den baseret på en vegansk formula, er allergicertificeret, indeholder aktive planteolier, og kan plantes efter brug lige som Sprout blyanten.

Michael Stausholm er oprindelig udlært inden for shipping hos A.P. Møller/Mærsk og rejste til Indonesien i 1993, hvor han boede i 14 år. Hans store interesse er grønt iværksætteri og bæredygtighed. Fra 1996 til 2006 arbejdede han sammen med bl.a. Nike og Walmart, der ønskede hjælp til at omstille sig til en mere bæredygtig og ansvarlig tøjproduktion. I 2013 lancerede han Sprout-blyanten i Danmark, et produkt opfundet af tre studerende på MIT i Boston, USA, stiftede Sprout og ejer i dag alle patenter og rettigheder, efter at have købt de unge studerende ud i 2014, samt er hovedaktionær og bestyrelsesformand i virksomheden.

Michael Stausholm har givet interviews til bl.a. CNN Money, Forbes, Fortune, Huffington Post, Daily Mail, TV2 Nyhederne, TV-Avisen, Business Insider, TV2 News og en lang række andre internationale og danske medier. Han blogger hos Børsen og Huffington Post, og han er en erfaren foredragsholder, der bl.a. har talt i FN-regi, på Sustainable Brands konference og ved offentlige/private virksomhedsevents.

Kompetencer, erfaring og passion:

  • Ekspert inden for produktion, indkøb og markedsføring af bæredygtige produkter og virksomheder
  • Blogger på Børsen og Huffington Post om bæredygtighed, iværksætteri og karriere
  • Foredragsholder om bl.a. bæredygtighed, iværksætteri og utraditionel markedsføring
  • Uddannet inden for shipping ved A.P. Møller/Maersk
  • Michael Stausholm brænder for at gøre bæredygtighed nemt forståeligt. Som iværksætter har Michael Stausholm en række fejltagelser og succeser, som han gerne deler med andre. Han har været mentor for iværksættere ved det grønne iværksætterhus Greencubator i København og har også været dommer i flere grønne iværksætterevents, bl.a. Fremtidens Spirer arrangeret af Danske Andelskassers Bank. Bæredygtigt iværksætteri er Michaels passion. Det skal give mening både miljømæssigt og økonomisk og må ikke være enten eller.

Om Sprout

Sprout blev stiftet af Michael Stausholm i 2013. Ideen til den bæredygtige blyant kom fra tre studerende på Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston, USA. De var alle robotingeniører, men blev på et designkursus stillet opgaven at udvikle bæredygtige kontorredskaber. De fandt på den plantbare blyant og introducerede ideen på www.kickstarter.com, der er et crowdfunding site. I 2013 lancerede Michael Stausholm Sprout-blyanten i Danmark, og i 2014 købte han alle rettigheder inkl. patenter, IP-rettigheder og rettigheder til at sælge blyanten globalt.
Sprout blyanter sælges i dag i over 80 lande og har solgt over 30 mio. plantbare blyanter siden 2013. 85% af kunderne er virksomheder og organisationer, der får logo indgraveret på blyanterne og bruger dem som grønne giveaways. Sprout har kunder som IKEA, Toyota, Coca-Cola, Marriott, Disney og Porsche og sælges til private forbrugere på Amazon i flere lande, herunder USA, England og Canada. Senest er den plantbare makeup-blyant tilføjet produktsortimentet.
Blyanten er en nem måde at illustrere, hvad bæredygtighed er, og den er et symbol på muligheden for at give produkter nyt liv efter brug. Den er et opgør med brug-smid-væk-kulturen, og dens bæredygtige profil er netop en af grundene til efterspørgslen.
Sprouts mission er at inspirere til et mere bæredygtigt mindset hos både forbrugere og virksomheder. Små skridt tæller og gør en forskel i sidste ende. Hvis du kan plante en blyant efter brug, hvad ellers kan du så gøre?

I 2021 blev Sprout Eyeliner lanceret. Ligesom med Sprout pencil kan den plantes efter brug, og frøene i kapslen vokser til blomster. Sprout Eyelineren er baseret på en vegansk formula, allergicertificeret og indeholder ikke mikroplast.

Se mere på www.sproutworld.com