Foredrag

Michael Stausholm er en erfaren foredragsholder med stor viden om bæredygtighed og iværksætteri. Han taler altid ud fra egne erfaringer, der er opbygget gennem en lang karriere som konsulent og ekspert inden for bæredygtighed for bl.a. Nike og Walmart. Michael Stausholm er endvidere iværksætter med virksomheden Sprout, en grøn virksomhed, der sælger verdens første blyant, der kan plantes og spire til blomster, grønsager og krydderurter, og har solgt over 10 mio. Sprout-blyanter i mere end 60 lande.

Michael Stausholm har bl.a. holdt foredrag på den danske stand i Rio under OL 2016, ved Sustainable Brands og Tania Ellis konferencer, for FN i Hviderusland, uddannelsesinstitutioner og i erhvervsråd og netværksgrupper.

Foredragsemner:

  • Bæredygtighed
  • Iværksætteri
  • Succesfuld markedsføring med fokus på den gode historie

Foredragene kan også afholdes på engelsk efter forudgående aftale.

Kontakt StrongMind Foredrag om foredrag af Michael Stausholm:
Mail: kontakt@strongmind.dk
Tlf.: +45 70 27 50 97
StrongMind Foredrag

Det er også muligt at sammensætte flere emner til et foredrag, så det matcher individuelle behov. Send en forespørgsel på kontakt@strongmind.dk

Foredragstitler:

Bæredygtighed – buzz eller brugbart?

Bæredygtighed er et buzzword på linje med disruption, men hvad betyder det egentligt? Handler bæredygtighed om dårlig samvittighed, og er det bare den nyeste skyldbetonede religion for dem med overskud? Michael Stausholm sætter fokus på bæredygtighed, og hvordan man angriber det på en realistisk måde. Hvad kan vi som virksomheder og privatpersoner gøre i vores hverdag for at gøre en reel forskel?
Foredraget bygger på egne erfaringer fra Michael Stausholms virksomhed Sprout, der står bag verdens første plantbare blyant, som kan spire til krydderurter, grønsager og blomster med over 10 mio. solgte blyanter i over 60 lande, og på de erfaringer, han har gjort som konsulent og ekspert inden for bæredygtighed for virksomheder som bl.a. Nike og Walmart gennem 14 år i Asien.

Iværksætteri – vigtige fejl og store successer
Michael Stausholm deler ud af sin erfaring som iværksætter, med op-og nedture, og om de spændende perspektiver, der er for Sprout i et stadigt voksende marked for bæredygtige produkter med en god historie.
Han fortæller, hvad han har lært undervejs og giver sine bedste råd til, hvordan man får succes som iværksætter. I foredraget kommer han også ind på, hvordan det var muligt at starte en millionvirksomhed uden kapital, ekspandere internationalt i en fart, samt hvordan man tiltrækker investorer og sammensætter en professionel bestyrelse.
Undervejs fortæller han om, hvordan det hele startede med en blyant, der blev opfundet af en gruppe studerende på Massachusetts Institute of Technology (det tekniske universitet i Boston). Michael Stausholm så et forretningspotentiale, og i dag ejer han alle rettigheder og patenter sammen med en medinvestor.

Fra skør ide til millionforretning i over 60 lande
Plantbare blyanter? Sjov ide, men en forretning bliver det nok aldrig. Det var reaktionen, da Michael Stausholm for fem år siden gik fuldtid på at sælge plantbare Sprout blyanter opfundet i USA. I dag er Sprout en sund forretning, der har rundet 10 millioner solgte blyanter i over 60 lande. Rejsen hertil har dog ikke været let. Michael Stausholm fortæller i dette foredrag bl.a. om:

  • Hvordan man bygger en forretning op omkring et studieprojekt fra MIT i Boston
  • Hvordan den overvældende efterspørgsel i starten fik ham til at ligge vågen om natten og tænke; okay i morgen stopper det. Nu er der ikke flere, der har brug for plantbare blyanter
  • Hvordan han finansierede sin virksomhed i starten uden kapital
  • Hvorfor Sprout har fokus på at fortælle historien frem for at reklamere for produktet
  • Hvilke fejl, han har lært mest af undervejs
  • Hvorfor bæredygtige virksomheder ofte går ned, inden de kommer ordentlig op
  • Hvilke konkrete råd han vil give videre til iværksættere, der vil ud over Danmarks grænser

Markedsføring – fokus på den gode historie
Pull marketing vs push marketing: hvordan er det lykkedes Sprout at opnå millionomsætning med et salg på over 10 mio. blyanter i over 60 lande? Og hvordan er det muligt at få eksponering for over 100 mio. potentielle brugere på Facebook på blot et kvartal uden at betale for det? Kan man skabe en millionvirksomhed på det globale marked udelukkende via PR og et produkt med en god historie? Michael Stausholm deler ud af sine erfaringer, og fortæller hvordan Sprout har opnået netop disse resultater. Foredraget byder også på fortællingen om Sprout og den bæredygtige blyant, der blev opfundet af robotingeniørstuderende ved Massachusetts Institute of Technology i Boston og udviklet til en millionforretning af Michael Stausholm, der i dag ejer alle rettigheder til salg og produktion af den spirende blyant.

Sustainable Brands Conference, Copenhagen 2016

We were very happy with Michael's performance. I think he did a great job explaining Sprout's story from a larger standpoint of how enterprises can influence and enact change in traditional industries. The audience seemed very intrigued by the subject matter.

Nassy Avramidis
Content Development Manager, Sustainable Brands, San Francisco

Den danske pavillon under OL i Rio 2016: Danish Sustainability Day

At the Danish Sustainability Day in Rio during the 2016 Olympic Games, CEO and Founder Michael Stausholm gave an inspiring presentation about his green startup company Sprout. Sprout’s pencil products are an innovative contribution to the sustainability agenda that offer consumers and businesses a fresh approach to recycling.

Peter Bøgh Hansen
Head of Partnerships & Innovation, Confederation of Danish Industry

Danske Andelskassers Bank

Michael holdt et supergodt oplæg, hvor han på kort tid formåede både at fange elevernes opmærksomhed med fortællingen om tilblivelsen af Sprout og kom med en række gode råd og tips til kommende iværksættere, så eleverne også kunne tage noget konkret med hjem. Vi har udelukkende fået positiv feedback om foredraget, og vi ville ikke tøve med at invitere Michael som oplægsholder og dommer en anden gang.

Tine Martlev Pallesen
Kommunikationschef, Danske Andelskassers Bank A/S

Kjøbenhavns Erhvervsklub

Kjøbenhavns Erhvervsklub modtog et meget operationelt og brugbart indlæg om, hvorledes en sær ide opstår og bliver eksekveret og eskaleret. Indlægget var i øjenhøjde og et inspirerende indlæg om et start-up der har tålmodigheden, holder fast i strategien og sikrer sit patent.

Gert Petersen
Formand, Kjøbenhavns Erhvervsklub

Kjøbenhavns Erhvervsklub

Tak for et fremragende foredrag hvor Sprout var et godt eksempel på temaet for mit eget foredrag; viljestyrke, tro på egne evner og vedholdenhed. Michaels foredrag var relevant og inspirerende, og demonstrerede hvordan en start-up kan få succes ved at holde ved og tro på det, selvom man til tider møder modgang.

Peter Bastiansen
Tidl. professionel tennisspiller og foredragsholder

Erhvervsrådet, Høje-Taastrup

Tak for en inspirerende fortælling om din virksomhed. Det var fint med din praktiske tilgang og dine tips om, hvad man skal gøre og ikke gøre, når man vil løbe en ny virksomhed i gang.

Ulrik Larsen
Sekretær, Erhvervsrådet i Høje-Taastrup